Over

mij

Welkom om mijn Website!

Mijn naam is Anja Bocken, woonachtig in Den Haag en ben moeder van een zoon. In 1999 studeerde ik als fysiotherapeute in Utrecht af en direct daarna aan de Universiteit in België als Master in Science op de long afdeling. Als fysiotherapeute ben ik gaan werken in een top sport praktijk in Amsterdam. In die periode heb ik de opleiding tot Manueel therapeute afgerond.

Sinds 2003 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk voor fysiotherapie en (kinder/baby) manuele therapie welke gevestigd is in gezondheid centrum De Reef in Den Haag. Ik werk daar met veel disciplines samen.

Vaak zie ik mensen met een diversiteit aan ‘onbegrepen’ klachten op allerlei gebieden, zowel fysiek als emotioneel. Daarbij zie ik dat mensen onder veel druk staan, wat vaak stress gerelateerde klachten met meebrengt en zich uit in burn -out, klachten lijkende op fibromyalgie hevige klachten van vermoeidheid, hoofdpijnen, oorsuizen, buikpijnen, geprikkelde darm klachten, overgangsklachten etc. Ook zien wij een toename van klachten bij kinderen en baby's, voedsel overgevoeligheden, intoleranties, depressiviteit, angsten, adhd, overprikkelde kinderen en heel veel huid klachten als eczeem en die altijd maar voortdurende verkoudheden.

Dit heeft mij getriggerd om naar relaties te zoeken. Wat is nu de oorzaak van deze klachten? Hoe komt het dat er zoveel onbegrepen klachten zijn bij volwassenen en kinderen?

Om antwoord te krijgen ben ik mij gaan verdiepen en heb diverse opleidingen gedaan als Orthomoleculaire geneeskunde, Life Style coach, 3Care voeding ’s coach (Iedereen is denk ik wel bekend met de uitdrukking, je bent wat je eet.), een holistische, energetische geneeskundige opleiding (NAEG) waarbij wetenschap, de westerse logica en oosterse wijsheid bij elkaar werden gebracht door Eric van Schijndel, Reiki, Kinesiologie (Master of the Matrix) en na een aantal jaar van studie mag ik mij natuurgeneeskundig therapeut noemen. Voor mij is het steeds duidelijker dat mensen geholpen kunnen worden om de klachten te behandelen daar waar de oorzaak ligt en niet de symptomen te verlichten.

Een storing van bijvoorbeeld de dunne- of dikke darm meridiaan kan leiden tot ‘tennis’ elleboog klachten schouder klachten, huidklachten eczeem, allergieën, slijmvlies- en holteproblemen, longklachten, storing tonsillen, storing bijnieren, lever en pancreas. De levermeridiaan kan op zijn beurt weer klachten geven aan de lever zelf, knie en lies klachten, de hoektanden, boosheid en frustratie geven, problemen geven in de eiwitstofwisseling en oog klachten geven.

De Prognos geeft de oorzaak van de verstoring van deze relaties in beeld en geeft mij de juiste richting tot behandelen van complexe klachten. Het is een geweldige, een interessante en uitdagende puzzel om te leggen waar ik enorm veel energie van krijg.

IMG_9501.jpg