top of page

Over mij

Mijn naam is Anja Bocken en ik woon in Den Haag.

Vanaf 2003 ben ik werkzaam in een gezondheidscentrum als Msc Fysio- Manueel therapeute en werk daar met veel specialisten samen. Ik zie een diversiteit aan mensen en klachten. De klachten variëren van sport blessures, rug en nek/ hoofdpijn klachten, stress gerelateerde klachten tot huilbaby’s met voorkeurshoudingen. Tevens is de vraag naar een gezonde leefstijl ook groot onder andere bij veel mensen die te kampen hebben met overgewicht. Een ongezonde leefstijl kan tot heel veel klachten kan leiden zoals verhoogde bloeddruk, diabetes type 2, spierklachten, depressie, problemen in overgang en zelfs onvruchtbaarheid.

De druk van bijvoorbeeld werk, gezin, maatschappij neemt bij de mensen toe waardoor ook weer stress gerelateerde klachten ontstaan wat zich onder andere kan uiten in hevige vermoeidheidsklachten, pijn aan heel het lichaam, slecht slapen, hoofdpijnen/ migraine, buik/ darmklachten, burn-out, overgangsklachten en zelfs ook fibromyalgie. 

Ook is opvallend de toename van klachten bij kinderen, voedselintoleranties, eczeem, depressiviteit, adhd, add, dyslexie etc. Er zijn zo ontzettend veel ‘onbegrepen’ klachten, zowel fysiek als emotioneel. Hoe komt het dat er zoveel onbegrepen klachten zijn bij volwassenen, kinderen en zelfs baby’s?

Deze vraag heeft mij getriggerd om naar relaties te zoeken, wat is de echte oorzaak van deze klachten, wat is nu de kern? In het bestrijden van symptomen ligt mijns inziens niet de oplossing.


Om antwoord te krijgen op al deze vragen ben ik mij gaan verdiepen op allerlei fronten.
Ik heb diverse opleidingen gedaan, zoals Orthomoleculaire geneeskunde, Life style- voedings- Coach, Reiki, Kinesiologie en een holistische energetische geneeskundige opleiding (NAEG) waarbij wetenschap, de westerse logica en oosterse wijsheid bij elkaar werden gebracht door Eric van Schijndel. 


Zodoende ben ik met VitaalOké gestart. Voor mij is het steeds duidelijker geworden dat mensen geholpen kunnen worden om de klachten te behandelen daar waar de oorzaak ligt en niet alleen de symptomen te verlichten. 
Mijn passie ligt in het helpen van mensen om zich weer gezond en fit te voelen of juist om dit te blijven.

bottom of page